Mit liv og min kunst

Hvis man ikke forstår, hvad jeg siger, så må man endelig sige til. Jeg vil så gerne fortælle om det at være handicappet, og samtidig være musiker, edb-studerende, kunstmaler, politisk engageret, kørestolsfodboldspiller og gå til styrketræning. Det kan nemlig godt lade sig gøre samtidig med at man har nogle fysiske begrænsninger. Mit liv handler på mange måder også om at bryde grænser. Jeg taler ikke så tydelig, men kan da heldigvis udtrykke mig på så mange andre måder. Det gør jeg f.eks. gennem skrift, musik og kunst.

Jeg er født den 13. juni 1971. Den 15. august i 1977 blev en skælsættende dag i mit liv. Seks år gammel vælter jeg på min cykel og slår hovedet, med efterfølgende hjerneblødning. Jeg ligger bevidstløs i 3 måneder, vågner op og er blevet spastisk lammet i venstre side. Efterfølgende kommer jeg på Hald Ege i Viborg i 2 år, til genoptræning. Det ophold slutter i 1980, hvor jeg kommer derefter hjem og går i skole frem til 1990. Efter skoletiden var jeg på to højskoleophold.

Den 15 juni, 1991 flyttede jeg hjemmefra og ud på kollektivcentret Bytoften i Tjøring, hvor jeg nu har boet i 16 år. Her begyndte jeg også at male billeder i 1992 eller der omkring. Til dagligt går jeg til styrketræning, spiller i vores husorkester, som jeg var med til at starte op i tidernes morgen. Jeg spiller også kørestolsfodbold og har gået til edb på VUC. Et par gange om ugen går jeg til fysioterapi. Jeg har et godt og aktivt liv, jeg laver det jeg holder af og det vil jeg sandsynligvis blive ved med resten af mit liv.

Mine sejre på VUC.

Jeg har læst psykologi på VUC, hvor jeg sluttede af med en eksamen. Emnet jeg valgte at bruge til eksamen var mit eget eksempel. Jeg fik 8 i karakter. Så gik jeg til naturfag 1, hvor jeg var oppe i proteiner til eksamen. Her fik jeg 10 i karakter. Så kunne jeg jo lige så godt blive ved med det fag, så jeg tog også naturfag 2, hvor jeg var oppe i atomkraft og der fik jeg søreme 9 i karakter. Så startede jeg på edb1. Der tog jeg også en eksamen. I 2006 gik jeg op i edb2 og fik endnu et 7 tal i karakter. Så der er mere mellem ørerne på mig end som så.

Tillidshverv

Jeg er formand for en kunstauktionsgruppe, som holder en kunst-auktion, der hvor jeg bor. Her sætter vi værker under hammeren, som er malet i vores billedværksted. Her mødes vi og maler, hver onsdag formiddag. Ved tidligere auktioner har vi omsat for næsten 9.000 kr, som vi har afleveret til dansk røde kors. Det har været en bragende succes.

Min mor

Den 21. oktober 2009, klokken 15:11 døde min mor, efter 3 måneders sygdom, af kræft. Min mor har gjort alt for mig, lige så langt tilbage som jeg kan huske - æret være min mors minde.

Min baggrund for at starte et nyt parti

Som handikappet tror jeg, at det er en god ide, hvis man kan gøre en forskel, i positiv retning. Både for sig selv, men allermest for andre med et handicap. Desuden er det vigtigt at gøre en forskel over for de personer, som har valgt det som sit job, at arbejde med handicappede borgere.

Det kunne da være fedt, hvis jeg kunne være med til at gøre livet lettere, for de handicappede og ældre i vores samfund. Nogen må jo gøre noget. Så er det også en måde, at byde kommunen trods på. De har gjort det svært for mig og mine ligesindede længe nok, så nu skal jeg nok vise dem.

Mikael Hulegaard Jensen • Bytoften 73, 5.sal dør 3 • 7400 Herning • mikael@handikapdemokraterne.dk